Policejní zásah ve velkoskladu Sapa bylo jedno velké divadlo!

27. 11. 2008 19:54:40
Minulou sobotu se ve vietnamské velkotržnici Sapa v Praze proměnilo v "bitevním" poli pro divadelní představení. Kdy hlavní "hrdinové" byly až osmiset po uši ozbrojených mužů zákona v černém. Ale pro vietnamskou komunitu to byl nejhorší den! Asi kolem třiceti vietnamských dětí a stovky Vietnamců museli stát v mrazivém počasí venku. Ikdyž měli všechny doklady v pořádku. Takových zpráv je plných novin, TV, rádii...atd. Ale o tom nechci psát, to si každý může přečíst v novinách. A udělat si svůj vlastní názor na věc.

O čem já chci psát je, proč byl nasazen tolik policistů? Co bylo cílem policejního zásahů?Pan ministr vnitra chtěl českým národům ukázat, jak je jeho reforma efektivní?Či ponížit vietnamskou komunitu...atd.

Sobotní policejní zásah ve velkoskladu Sapa a v tržnici Holešovice v Praze stal daňovým poplatníkům miliony českých korun. Mezi daňovými poplatníky jsou také vietnamští obchodníci. Někteří si to tak nemyslí, toho považuji za clověka s nízkým IQ. Naprostá většina Vietnamců platí daně.

Výsledky policejní akce: byli zadrženi tři Mongolové, jeden Vietnamec a jeden Číňan. Dále zabaveny velké množství zboží a nestřelných zbraní. Když se koukáte na zprávy v TV, tak máte pocit z toho, že každý Vietnamec v Sapě vlastní celý arzenál. Často média věci nafukují. Máte pocit, že každý Vietnamec je mafián, vrah, trhovec...atd. To je přece nesmysl!!! Neříkám, že každý Vietnamec je svatý. Ale těch špatných lidí je ve světě i mezi Vietnamci, Čechy naštěstí mnohem méně než ti dobří a poctiví lidi. Kam by ten svět spěl, kdyby to bylo naopak? No, teďka jsem trošku odbočil od tématu. Vraťme se zpět.

S policejními kontrolami v tržnici souhlasím. Je to v pořádku. I Vietnamci musejí dodržovat zákony. Chyby jsou i na straně vietnamské komunity. Nejsem naivní člověk, abych toto netvrdil. Ale se sobotním policejním zásahem ve velkoskladu Sapa v Libuši zcela nesouhlasím z několika důvodů. V prvořadě je to, proč byli nasazeny tolik policistů. Proč museli nasazovat obrněná auta. Vietnamci nedemostrovali, neprojevovali násilí. Proč musel létat vrtulník nad areálem? Celníci zacházeli se zbožím nezodpovědně, ikdyž to byly v pořádku zkontrolované zboží. Nedbáli na spolupráci obchodníkům, kteří jsou ochotni spolupracovat. A bezdůvodné vniknutí policejních jednotek do restaurací a následné pozatýkání čísníků bez příčin! Je to ponížování Vietnamců a vietnamské kultury. Podle mě je to velká odstuda pro ČR. A českému státu(podnikateli) to dobré jméno nedělá , jak ve Vietnamu, tak i ve světě! To si říká ČR, že je demokratickým státem, spíše se stává policejním státem?Žijeme přece v Evropě, kde byly položeny základy demokracie!Možná si říkáte, proč zde míchám demokracii se zásahem. Ale zapamatujte si jedno pravidlo: " I malý ohýnek může způsobit velký požár."

Podle mě policejní akce na Sapě bylo jedno velké divadlo!

Asi za své názory budu bombardován možná i z řad Vietnamců, tak Čechů! Je to asi tím, že každý z nás vidí na danou věc z jiného úhlů, ale můžeme najít společný výchozí úhel-společné řešení!

 

Motto: "Každý cíl začíná prvním krokem" (CarrotJack)

 

 

Autor: Nguyen The Phuong | čtvrtek 27.11.2008 19:54 | karma článku: 35.21 | přečteno: 5874x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Osobní

Tereza Ledecká

I duše mohou plakat

Někdy potkáte někoho, bez koho už nedokážete žít..., a tak, když vás osud rozdělí a pak následně zase spojí, neváháte ani chviličku... Pro Marušku...

29.3.2024 v 11:16 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 54 |

Tereza Ledecká

IQ tykve ?

Jednou v Básnících se Štěpán Šafránek zeptal pana profesora, "Jak člověk pozná, že je blb?" Pamatujete, co mu na to odpověděl? "Chytrej člověk to nepozná nikdy, a blbci je to jedno!" Tak vám přeju, ať nikdy nedojdete poznání...

28.3.2024 v 14:15 | Karma článku: 13.65 | Přečteno: 243 |

Lucie Svobodová

Magor

Přátelé, širší rodina - každý reagoval na mé členství odlišně. Někteří na mě neustále křičeli, že jsem magor. Jiní si to pravděpodobně také mysleli, ale rozhodli se nechat si to pro sebe.

28.3.2024 v 8:59 | Karma článku: 13.40 | Přečteno: 1494 | Diskuse

Vlastík Fürst

Pravopis máš hrozný, ale piš dál!

Jaké máte vzpomínky na svá školní léta? Měli jste také svého oblíbeného učitele - učitelku? Nebo jste dokonce byli platonicky zamilovaní do vaší kantorky - kantora?

27.3.2024 v 14:30 | Karma článku: 22.66 | Přečteno: 474 | Diskuse

Tereza Ledecká

Sněžkolezkyně

My Češi jsme pověstní svými nákupními výpravami do Polska, ale věřte, že na dně Lomniczky nic nekoupíte, a ještě za to draze zaplatíte

20.3.2024 v 23:29 | Karma článku: 10.93 | Přečteno: 297 |
Počet článků 4 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 3853
Studuji ekonomicko-technický obor na ČVUT v Praze. V ČR žiju od té doby, co se mi zlomily první mléčné zoubky.:p Mám spousty českých, vietnamských, slovenských, iránských i severokorejských přátel. Přátelství se hranice nekladou! Čeští přátelé mi neřeknou jinak než "Jardo". :) Mezi vietnamské přátele jsem zase "Phuong", "CarrotJack"...Takže jmén mám více než dost!:) To také napovídá, že žiju si "dvojím životem". "Bez činu zůstává i nejkrásnější myšlenka bezcennou" (M. K. Gándhí)

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...